Even voorstellen: nieuwe pedicure in de praktijk

Je voeten, ze dragen je de hele dag. En toch komen ze vaak onderaan de lijst om te verzorgen. Pas als er klachten ontstaan, zoals een likdoorn, kloven of een ingroeiende teennagel, denk je: ‘ik wil hier vanaf’.

Na twintig jaar in de zorg te hebben gewerkt, wilde ik me specialiseren in één gebied. Ik koos voor de voeten, omdat ik in mijn werk zag dat mensen met grote ongemakken kampten en daar wil ik hen graag bij helpen. Tijdens COVID-19 volgde ik een opleiding, vervolgens werkte ik als ambulant pedicure en behandel mensen thuis. Echter kwam Fysio Zande op mijn pad en kreeg ik de mogelijkheid om daar mijn kennis en ervaring in te zetten. Inmiddels werk ik twee jaar als pedicure in de praktijk en blijf ernaast ook mensen thuis behandelen, omdat dit voor sommige mensen passender is.

Erkend Medisch Pedicure
In september 2022 ben ik gestart met de opleiding tot medisch pedicure, om mijn kennis uit te breiden. Dit betekent dat ik ook mensen die tot een risicogroep behoren, mag behandelen. Onder een risicogroep vallen mensen waarbij er sprake is van een onderliggende aandoening/ziekte. Deze opleiding heb ik inmiddels succesvol afgerond.

ProVoet Erkend Medisch Pedicure Tessa van Vliet is gevestigd in multidisciplinair centrum Therapie en Zorg Zande.
Tel.: 06-44141718, mail: info@pedicuretess.nl