Praktijk voor Osteopathie Enno Schaaf

Mijn naam is Enno Schaaf. In 1993 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een aantal jaar ben ik osteopathie gaan studeren aan ‘The International Academy of Osteopathy’ in Gent.

Sinds januari 2009 ben ik werkzaam als osteopaat in Den Haag en in het Westland.

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van de organen en weefsels in het lichaam.

De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet, maar moedigt het lichaam aan om zichzelf te genezen. Dit doet hij door het opheffen van blokkades en bewegingsbeperkingen, die een genezing in de weg staan.

Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

Na de behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te reageren op de technieken. Meestal wordt minstens een week gewacht tussen twee behandelingen in.

Baby’s, kinderen, jongvolwassenen, volwassenen, zwangere vrouwen en ouderen kunnen bij de osteopaat terecht. 

Er zijn veel aandoeningen die met osteopathie goed te behandelen zijn zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, gewrichtspijnen, rug- en nekklachten, vermoeidheid, buikpijn, oorsuizen, posttraumatische klachten. Alle indicaties noemen is onmogelijk.

Op mijn website www.schaafosteopathie.nl vindt u meer indicaties.

Mocht u vragen hebben, of wilt u weten of uw klacht een indicatie is voor een osteopathische behandeling?
Neemt u dan gerust contact op.